3-daagse basisopleiding licht (Antwerpen)
op 15/6/2022 10u00 - 17u00
Programma:

3-daagse basisopleiding licht

Wanneer? do 15, vrij 16 en zat 17 juni 2023

Waar? Noordtheater Antwerpen

Aan de hand van een reëel praktijkvoorbeeld verkennen we het proces van een lichtontwerp. We beginnen bij het begin, met de eigenschappen van licht, lichtbronnen en armaturen, altijd met de artistieke toepassingen in het achterhoofd. De theorie wordt ook steeds meteen aan de praktijk gelinkt. Enkele lichtontwerpen worden besproken en tot in detail geanalyseerd. Aan de hand van foto’s van het resultaat en van de focus van individuele spots tonen we hoe deze werden gecreëerd.

Vervolgens krijgen we een decorplan en de ‘wensen van een regisseur’ en werken we samen aan het lichtontwerp voor een fictieve voorstelling. We bespreken elkaars voorstellen en werken een definitief plan uit. Dit plan wordt vervolgens in de praktijk uit gevoerd, geïnstalleerd, bekabeld en gericht.

Hierbij besteden we ook aandacht aan werkmethodes en handige tips en tricks voor veilig werken en het efficiënt gebruik van armaturen. We gebruiken deze setup om lichtstanden te maken. Zo kunnen we ook stilstaan bij lichtsturing in het algemeen, de basics van het DMX- signaal en netwerkprotocollen maar ook bij technische en artistieke programmeertrucs.

Deze cursus start bij de absolute basis van licht en
belichting. Daarna graven we ook dieper, zodat de cursus geschikt is voor beginners maar ook voor mensen die al iets langer met belichting bezig zijn en hun kennis willen opfrissen en verdiepen. 

DOCENT: Glen D’haenens is al een hele tijd actief als lichtontwerper voor uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Hij begon zijn carrière bij de Vlaamse Opera en is hier al jaren diensthoofd licht, geluid, video en special-effects.

Georganiseerd door:
STEPP vzw & OPENDOEK
Locatie:
Noordtheater
Sint-Nicolaasplaats 6
2000 ANTWERPEN
Prijs:
Iedereen:
3-daagse basis licht 2023Individueel lid€ 200
Lid B-ESA/OPEN DOEK€ 200
Organisatie lid€ 200
Niet-lid€ 300
Schrijf online in