STEPP - basiscursus Videotechniek (Halle) - NIEUWE DATUM!
op 22/9/2020 10u00 - 17u00
Programma:

Steeds vaker wordt in het theater gebruik gemaakt van videotechnieken. De vereiste techniek beperkt zich vaak niet tot het eenvoudigweg aansluiten van een laptop op een projector, maar vraagt veel meer van technici. Deze basiscursus organiseert STEPP in samenwerking met OpenDoek met als hoofddoel technici meer vertrouwd te maken met het gebruik van videotechnieken. Wat komt er zoal aan bod? In de eerste plaats wordt een overzicht gegeven van oudere en hedendaagse videoprojectie- en weergavetechnieken. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de apparatuur (connectoren, interfaces, …) die wordt gebruikt om beelden te vermenigvuldigen, schakelen, splitsen, … en om beelden over grote afstanden te transporteren. De theorie wordt in praktijk gebracht met een echte hands-on sessie waarbij gebruik wordt gemaakt van recente apparatuur. Ook gaan we zelf aan de slag met het schematisch uitbouwen van een aantal installaties.

DOCENTEN Jan Strickx studeerde af aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel en Cultuurspreidingtechnieken. Hij werkte als freelance podiumtechnicus en verantwoordelijke van de Audiovisuele dienst van KaHo Sint-Lieven en van VTI-Aalst. Daarnaast is hij bestuurslid en lesgever van STEPP vzw en afdelingsverantwoordelijke van de opleiding Podiumtechnieken CVO-Aalst.

Bart Van Den Daele is officieel werkzaam sinds 1985 bij het familiebedrijf Auvicom. Hij combinbeerde het werk als audiovisueel technieker op de baan en commercieel medewerker van 1985 tot 1998 en verkocht/verzorgde vaste AV installaties in vergaderzalen en auditoria. Begin jaren '90 startte Auvicom onder zijn leiding haar event/rental afdeling die professioneel materiaal te huur aanbiedt aan de bedrijfswereld. Hij verzorgde als technieker verschillende evenementen op audiovisueel vlak.

 

Georganiseerd door:
STEPP vzw & OPENDOEK
Locatie:
Auvicom
Suikerkaai 40d
1500 BRUSSEL
Routebeschrijving:

DATA: 22 september 2020

UREN: 10.00u – 17.00u

LOCATIE: Auvicom, industriezone 3a, Suikerkaai 40d, 1500 Halle

PRIJS: €85 voor leden STEPP en OPENDOEK, €125 voor niet-leden 

Prijs:
Iedereen:
Videobasis voorjaarIndividueel lid€ 85
Lid B-ESA/OPEN DOEK€ 85
Niet-lid€ 125
Schrijf online in
Voor bijkomende informatie en vragen:
info@stepp.be